Princípy bezpečnej krčmy/baru/reštaurácie

Manuál „Bezpečná krčma“

Princípy bezpečnej krčmy/baru/reštaurácie:

  • Informujeme zákazníkov o opatreniach bezpečnej prevádzky
  • Dodržiavame osobnú hygienu, hygienu prevádzky a systém bezpečnosti potravín
  • Čistíme a dezinfikujeme priestory každý deň aj po každej jednej obsluhe zákazníka dezinfekčnými prostriedkami s virucidným účinkom
  • Často vetráme priestory
  • Zabezpečujeme vzdialenosť 2 metre medzi stolmi
  • Naši zamestnanci majú riadne prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa) použitím respirátora alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky (rúško) a umývajú si dôsledne ruky
  • Zintenzívnili sme čistenie a dezinfekciu toaliet, každú hodinu vykonávame a zaznamenávame dezinfekciu hygienických zariadení
  • Odstránili sme individuálne menu lístky, jedálne lístky z pevného materiálu dezinfikujeme po každom zákazníkovi,
  • Riad i príbory umývame na viac ako 60° C v umývačkách, pri ručnom umývaní použijeme aj dezinfekčný prostriedok,
  • Čistíme a dezinfikujeme stoličky a stoly po každom použití
  • Aplikujme dezinfekciu na ruky zákazníkom pri vstupe do prevádzky
  • Perieme obrusy a všetky pracovné oblečenia na teplotách cez 60° C
  • Používame pravidlá pre bezpečný odber surovín
  • Aktívne komunikujeme pravidelne a intenzívne s našimi pracovníkmi o aktuálnych opatreniach
  • Riadime sa a dodržujeme všetky ostatné nariadenia, na národnej aj regionálnej úrovni.

Princípy pre každého:

  • Udržujeme bezpečnú vzdialenosť 2 metre
  • Máme riadne prekryté horné dýchacie cesty všade, kde to je nariadené
  • Odporúčame platbu bezhotovostne a vyhýbame sa platbe hotovosťou, kedykoľvek je to možné
  • V priestoroch toaliet sa zdržujeme po jednom
  • Spolupracujeme s obsluhou pri dodržiavaní opatrení
  • Dodržujeme nariadenia a odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR a aj regionálnych úradov verejného zdravotníctva

CHECKLIST BEZPEČNEJ KRČMY/BARU/REŠTAURÁCIE – PRE ZDRAVIE ZAMESTNANCOV AJ ZÁKAZNÍKOV

 

Príloha: