Princípy bezpečnej krčmy/baru/reštaurácie
Manuál „Bezpečná krčma“
Princípy bezpečnej krčmy/baru/reštaurácie:
- Informujeme zákazníkov o opatreniach bezpečnej prevádzky
- Dodržiavame osobnú hygienu, hygienu prevádzky a systém bezpečnosti potravín
- Čistíme a dezinfikujeme priestory každý deň aj po každej jednej obsluhe zákazníka dezinfekčnými prostriedkami s virucidným účinkom
- Často vetráme priestory
- Zabezpečujeme vzdialenosť 2 metre medzi stolmi
- Naši zamestnanci majú riadne prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa) použitím respirátora alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky (rúško) a umývajú si dôsledne ruky
- Zintenzívnili sme čistenie a dezinfekciu toaliet, každú hodinu vykonávame a zaznamenávame dezinfekciu hygienických zariadení
- Odstránili sme individuálne menu lístky, jedálne lístky z pevného materiálu dezinfikujeme po každom zákazníkovi,
- Riad i príbory umývame na viac ako 60° C v umývačkách, pri ručnom umývaní použijeme aj dezinfekčný prostriedok,
- Čistíme a dezinfikujeme stoličky a stoly po každom použití
- Aplikujme dezinfekciu na ruky zákazníkom pri vstupe do prevádzky
- Perieme obrusy a všetky pracovné oblečenia na teplotách cez 60° C
- Používame pravidlá pre bezpečný odber surovín
- Aktívne komunikujeme pravidelne a intenzívne s našimi pracovníkmi o aktuálnych opatreniach
- Riadime sa a dodržujeme všetky ostatné nariadenia, na národnej aj regionálnej úrovni.
Princípy pre každého:
- Udržujeme bezpečnú vzdialenosť 2 metre
- Máme riadne prekryté horné dýchacie cesty všade, kde to je nariadené
- Odporúčame platbu bezhotovostne a vyhýbame sa platbe hotovosťou, kedykoľvek je to možné
- V priestoroch toaliet sa zdržujeme po jednom
- Spolupracujeme s obsluhou pri dodržiavaní opatrení
- Dodržujeme nariadenia a odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR a aj regionálnych úradov verejného zdravotníctva
CHECKLIST BEZPEČNEJ KRČMY/BARU/REŠTAURÁCIE – PRE ZDRAVIE ZAMESTNANCOV AJ ZÁKAZNÍKOV